Petrisyn Anita vezető kiképző, iskola vezető

Petrisyn Anita vezető kiképző, iskola vezető

A nevem Petrisyn Anita. Több generációs kutyakiképző családban nőttem fel. Nagyszüleim vezették az ország első és leghírnevesebb kutyaiskoláját, Budapesten a XIII. kerületben, így ott töltöttem a mindennapjaimat.

Első komolyabb megbízásomat 8 éves koromban kaptam, egy basethound kutyát kellett alapengedelmességre megtanítanom. Határozottan állíthatom, hogy nem volt egyszerű feladat a 40kg-os, nehezen motiválható kutyát rávennem az együttműködésre, de a képzés sikerrel zárult és jött a többi. 13 éves koromtól, én oktattam a kezdő csoportot a hétvégi kutyaiskolában.

Egész életemet kutyák és kiképzők között töltöttem. Nagyon sok fajtájú és különböző habitusú kutyával találkoztam már. Jelenleg az Országos Munkakutya SE vizsgaközpont és kutyaiskola vezetője és vezető trénere vagyok.

Nem csak kutyákat tanítok és készítek fel vizsgákra, hanem kutyavezetőknek, gazdiknak és gyermekeknek is tartok tanfolyamokat, oktatásokat.

Részt vettem az Országos Munkakutya SE magas színvonalú Okleveles Kutyakiképző Tanfolyamának kidolgozásában. Önállóan fejlesztett programjaim a Gyermek-kutyakommunikációs tanfolyam és a Felelős kisgazdi programok.

Ennyi tapasztalati háttérrel is vallom, hogy a folyamatos tanulás és fejlődés nagyon fontos, hát eszerint élek 🙂

A kutyasulis szervezett tréningeken túl, mi mindennel lehet hozzám fordulni?

Gazdi előképzés: Sajnos, nagyon sok lett a nem funkcionálisan megválasztott kutya. Manapság az „ez divatos”, vagy „ez tetszik nekem” a választás alapja. Ez viszont rengeteg problémához tud vezetni. A kutya választás előtt álló, és hozzám fordulóknak többnyire már kialakult elképzelése van a jövevény fajtáját illetően (többnyire annak ismerete nélkül). Ezen általában változtatni már nem akarnak, így a lehető legalaposabb nevelési tanácsadás és felkészítés tud segítséget nyújtani, hogy az új kutya tényleg családtag tudjon lenni az új otthonában.

Gazdi képzés: Tanácsadás kiskutyás Kutyatartók számára. A kiskutya fejlődése, és annak jellemzői a nevelés szempontjából. Mit-hogyan, hogy ne rontsuk el.

Örökbefogadás: Az első néhány hét alapozza meg, hogy az együttélésünk mennyire lesz harmonikus. 12 éves menhely vezetési és örökbefogadási tapasztalattal tudok segíteni, hogy az új családtag beváltsa a hozzáfűzött reményeket és sok örömet tudjon szerezni gazdáinak. Nem elég örökbefogadni és szeretni, de tudni kell irányítani a beilleszkedését.

Gazdi-kutya kommunikáció: A jóindulatú, de téves jelzések meg tudják keseríteni az együttélést kutya és gazdája között. A neveletlen kutya sokszor tényleg a nevelés hiányát mutatja, de van,hogy a gazdi „csak rosszul neveli”. Érdemes tudni, hogy amit teszünk, abból a kutya mit lát,hogyan értelmezi.

Szocializálás: Helytelen viselkedést mutató (feleslegesen ugató vagy támadó) kutyával a sétanem egy kellemes időtöltés. A legtöbbször a kutya számára sem. A probléma hátterének felderítése után, orvosoljuk azt a gazdi bevonásával, mert mindenkinek jár az örömteli kutyasétáltatás élménye.

Kutyák összeszoktatása: Új kutya érkezik a meglévő mellé. Ez nem csak annyi, hogy egy helyett kettő lesz! Fontos szabályai vannak az összeszoktatásnak és az együttélésnek, a későbbi konfliktusok elkerülése érdekében. További lehetőségek: Egyéni képzések alaptól a verseny szintig, és vizsgára felkészítések.

Számomra fontos minden kutya ♡ és majdnem mindent tudok a kutyákról.

Rezi Tímea kiképző, tanácsadó

Rezi Tímea kiképző, tanácsadó

Az Országos Munkakutya SE Családi kutyaiskolájában vagyok kiképzés vezető, egyéni oktató és versenyző.  Különböző korú kiskedvenceket készítek fel a nagybetűs életre. Nagy hangsúlyt fektetek a gazdi-kutyus páros kapcsolatának építésére, a kézben tarthatóságra, és szívesen vállalom olyan ebek képzését is, akikre a gazdiknak nincs elegendő ideje. Szükség esetén háznál képzést is vállalok, illetve foglalkozom családi kutyák viselkedés korrigálásával.

Nagyon fontosnak tartom a kutyák szellemi tréningezését, az ösztöneik levezetését. Mottóm, hogy a kutya számára a „Szellemi fáradtság, fél egészség!”

Rendelkezem nemzetközi kutyakiképzői vizsgával, kutyatartói szakismereti vizsgával, valamint obedince segédbírói vizsgával.

Sikeresen készítem fel a kutyákat és gazdáikat engedelmes és ügyességi vizsgákra, versenyekre, akik nagyon szép eredményeket érnek el.

Jelenleg 2 menhelyről örökbefogadott kutyám van. Az idősebb kutyámmal engedelmességi, ügyességi és szimat versenyeken dobogós eredményeket értem el. A fiatalabb kutyusom is nagyon ígéretes. Mindkét kutyám kitűnő minősítésű nemzetközi engedelmes vizsgával rendelkezik.

Kucsera Tímea kiképző, tanácsadó

Kucsera Tímea kiképző, tanácsadó

Kucsera Tímea vagyok, kutyakiképző, tréner. A Wander Dogs Kutyakiképzés, Napközi és Panzió megálmodója.

Életem nagy részét állatok között töltöttem, így nem meglepő az állatok iránti szeretetem. Pályafutásom kutya sétáltatással, majd kutyákra vigyázással indult. Így született meg a családi kutyapanziónk és napközink. Mellette elkezdtem csoportos és egyéni foglalkozásokat tartani kutyaiskolákban.

Nemzetközileg elismert kutyakiképzői tanúsítvánnyal rendelkezem, emellett megszereztem a rehabilitációs kutyakiképzői és Obedience, Rally Obedience segédbírói képesítést. Rengeteg területen kipróbáltuk magunkat. Folyamatosan fejlesztem magam.

Mentett kutyáimmal nemzetközileg elismert versenyeken dobogós helyezéseket értünk el.

Tanítványaim szép eredményeket érnek el mind családi kutyázásban, mind sportkutyás világban. Trénerként részt vettem segítő kutya képzésben, siket kutya felkészítésében, rehabilitációban, szocializációban. Tanítványaim rendszeresen jeleskednek vizsgákon, versenyeken.

Rengeteg kutyás családnak segítettem már több éves tapasztalattal. Angol nyelven is tartok tréningeket. Nincs olyan, hogy lehetetlen, együtt biztosan megtaláljuk a megoldást.

Tóth Roland kiképző, őrző védő segéd.

Tóth Roland kiképző, őrző védő segéd.

Sziasztok Tóth Roland vagyok!

1995-ben kezdtem a kutyakiképzéssel foglalkozni,ezen belül leginkább az örző-védő munka áll legközelebb a szívemhez.

Elért eredményeim szerint:1996-1998 1.osztályú versenysegéd.

A Szécsivári(nj),Sirokkói(nj),Korona őr(snaci),Fellegvár (rottweiler) kennelek hivatalos örző-védő trénere 1997-2018között.

Világbajnokságra felkészített (öv ágazat) kutyák száma a teljesen nyers alapokból: 8 kutya,köztük németjuhász kutya és Malinois.

Az alábbi iskoláknak voltam vagy vagyok örző-védő trénere: Újpalotai kutyaiskola, brave  dog kutyaiskola, OMSE kutyaiskola, Pólus center kutyaiskola, Kutyapest kutyaiskola.

Hazai és nemzetközi szolgálatok számára rendszeres rendőrkutya felkészítés 1997-től 2018-ig.