Őrző-védő segédtanfolyam az alapoktól!

Az OMSE kutyakiképző iskola segédképző tanfolyamot indít az őrző-védő sport iránt érdeklődők számára.

Ez a tanfolyam nemcsak segédeknek szól, hanem minden olyan embernek, aki szeretné érteni a kutyák viselkedési formáit, az ösztönök működését vagy hogy hogyan fejleszthető egy kutya karaktere, önbizalma az őrző-védő munka által!

A tanfolyam célja az őrző-munka segédelési feladataiba történő bevezetés. A résztvevők betekinthetnek a biztonságos és modern alapokon nyugvó őrző-védő segédi tevékenységről, és jártasságot szerezhetnek a vizsgamunkára való felkészítésben, a különböző kiképzési technikákban és a segédmunka koerográfiájának elsajátításában!

 

Ösztön kezelés felénk és agresszív kutyák és gazdáik számára,

-őrző védő kezdő és haladó foglalkozások,
-szituációs őrző-védő tréning hétköznapi és extrém helyzetekben,
-ösztönök közötti váltások felépítése és fejlesztése,
-Egyéb érdekességek a témában a facebook oldalunkon

Kikötve Bodri ugat az udvaron, vagy a kerítésnél acsarkodó kutya is félelmetes látvány, de jó, ha tudjuk, hogy ez a kutya a legritkább esetben őriz, és még kevésbé véd. Ezek a kutyák a dolgukat végzik, jeleznek a gazdáiknak, és ez így van jól.

Az őrző-védő művészete amikor a kutya az ember szolgálatában cselekszik.

Örző védő kutyakiképző

A kutya ösztönei közötti váltások irányítása a kutyavezető kezében van. Az ilyen jól felépített és felkészített kutyával egy váratlan helyzetet is uralni tudunk. A foglalkozások nem csak a kutya számára tanulságosak, de a kutyavezető számára is fontos információkat árulnak el önmagáról.