A mai felgyorsult világunkban nap, mint nap szembesülünk a technika rohamos fejlődésével, akár otthon, akár a munkahelyen. Ez ellen tenni nem lehet, csak alkalmazkodni hozzá és lépést tartani, különben hamar lemaradhatunk.

A technikai kütyük és az internet egyre több embert szorít a négy fal közé, és ezzel párhuzamosan egyre kevesebbet sportolunk, és járunk a természetben.

Ez a tény negatívan hathat a társas kapcsolatokra és az egészségügyi állapotra is. Ez elképzelhetetlen lenne nagyszüleinknek, akik az életük nagy részét a szabadban töltötték. Néhány évtizeddel ezelőtt a természet, a házi állatok, főként a kutya szerves részét képezték a mindennapoknak.

Ennek ellenére tapasztalható egy olyan jelenség, ami reményre ad okot. Ez pedig nem más, mint a regisztrált kutyák számának növekedése, a kutyaiskolák telítettsége, és a növekvő örökbefogadási kedv.

Ezek az adatok azt támasztják alá, hogy egyre több a kutyatulajdonos, és egyre többen vállalnak házikedvencet, ami által a városi emberek visszakanyarodhatnak az állatokhoz, és a természethez.

Ezt a kapcsolatot kell erősíteni, támogatni.

A kutyák köszönik, jól vannak. Ösztönlényük nem sokat változott szemben az emberrel, akinek a kapcsolata a természettel nem olyan, mint régen volt.

Anno a pásztornak nem kellett kutyaiskolába járni mégis megvolt az összhang a kutya és gazdája között. A pásztor ösztönösen tudta, hogy mit hogyan kell csinálni, a kutya ösztönlényével.

Ezt a kapcsolatot kell újra feleleveníteni és visszavezetni az embert a természetbe. Nem a kutyáknak, hanem az embernek kell újra tanulni a kutya nyelvét, ha ezt a nyelvet elsajátítja a gazda, akkor egy új világba, más néven a kutyás világba csöppen. A kutya „rákényszeríti” a gazdát az aktivitásra, sétára, tanításra, túrákra, más szóval kutyás életet élni.

Ez a tendencia mindenképpen örvendetes, de ez még nem egyenlő a felelős kutyatartás fogalmával.

Alapítványunk missziója, hogy szélesebb körbe eljuttassa a felelős kutyatartást. Ezen belül is a kutya etikai kódex fogalmát, amivel zsugorodna a kutyások, nem kutyások közötti szakadék. Csökkenteni lehet a felelőtlen, átgondolatlan kutyavállalást, aminek következtében a kóbor, vagy a gyepmesteri telepre leadott kutyák száma is fogyatkozna.

Missziónk három alappillérből áll:

Tanácsadás, segítség nyújtás a különféle problémák feltárásában, megoldásában, azoknak a gazdáknak, akik gyepmesteri telepről fogadnak örökbe kutyát.

Utókövetés, ami a gazdák személyes felkeresését jelenti. Így a gyepmesteri telepről fogadott kutyák tartási körülményeit is tudjuk ellenőrizni.

Vak kutyák mentése, illetve az ilyen kutyákat tartó gazdák segítése, tanácsadás.
Mindemellett szeretnénk megszólítani a diákokat, hogy már gyerekkorban megismerjék a felelős kutyatartás lényegét és eljutni a sérült gyerekekhez is, hogy mosolyt csaljunk az arcukra.

A médiában sajnos egyre többször hallunk állatkínzásokról, amit egyre több esetben fiatalkorúak követnek el. Hisszük, hogy ha már gyermekkorban megszólítjuk őket és megismerkednek az állatokkal, a szépséggel, amit a lényük hordoz, akkor nagyobb esély van egy olyan szemlélet váltásra, amivel a későbbi hozzáállásuk is más lesz a természethez. Tapasztalatunk szerint, a gyerekek megtanulják a felelősség vállalást, együttérzést a kutyákon keresztül, aminek eredményeként máshogy fognak gondolkodni.

Terveink között szerepel a gyepmesteri telepek látogattatása diákok számára, tanácsadás, tájékoztatás az osztályfőnöki órákon, önkéntes diákok bevonása a kutyás világba.

Ez mind eredményezhet egy paradigma váltást, amivel csökkenthető lenne a felelőtlen állattartás, állatkínzás, és ezzel szemben növelhető a felelős állattartás.

Kutyás szolgáltatásaink


Kutyakiképzés, szocializáció, őrző-védő tréning, egyéni képzések. Nálunk a képzés házhoz megy.

Kutyaovi és iskola előkészítő, Alapfokú engedelmes csoportos képzés, Haladó engedelmes csoportos képzés, Obedience oktatás, BH-VT, IBGH-IGP vizsgafelkészítés, Agility oktatás, Trükk és dog dancing alapok, Nyomkövetés és szimat munkák, Őrző-Védő tréning (kezdő, haladó, szolgálati tréning, versenyre felkészítés IGP), „Védj Meg Tréning”, Kutyanapközi, Holiday Panzió, Egyéni képzés.

Macskabefogás és elszállítás

Amennyiben nem kívánatos szaporulat van Önnél, vagy le szeretné adni cicáját, vállaljuk annak befogását és elszállítását!

Macska elszállítás, átvétel. Macska populáció felmérése, stratégia kidolgozása, és elszállítás, díjmentes területbejárás, feltárás, és tanácsadás.

A szolgáltatást egyaránt igénybe vehetik magánszemélyek, társasházak, telephelyek, illetve egyéb cégek is. Indokolt esetben, vagy nagyobb populáció felszámolásában csapda kihelyezés és annak ürítése. Szolgáltatásunk nem díjmentes.

Mi nem vagyunk direkt macska menhely, mi elsősorban menhelyekkel, és ideiglenes befogadókkal vagyunk kapcsolatban, és egyeztetés alapján helyezzük el az állatokat.

További cicás szolgáltatások: