Macska ivartalanítás – Macska taxi

Alapítványunk bővült macska taxi szolgáltatással. Kérésére elvisszük kedvencét az orvosi vizsgálatra és/vagy ivartalanításra. Vadabb macska esetén vállaljuk annak befogását, szállítását az orvoshoz és vissza. A macska taxi leveszi az Ön válláról az ivartalanítás terheit, ahogyan a kutyák esetében a háztól-házig kutyataxi. Önnek nem kell kimozdulnia otthonról, megoldjuk a vírus helyzetre felkészült szakszerű állatszállító és állatorvosi csapatunkkal ezen teendőket.

1. lakásban tartott és kerti saját cicák részére

Kik vehetik igénybe a macskaivartalanítási programunkat?

(A kép illusztráció)

Lényegében mindenki, akinek nehézséget okoz megfogni és/vagy az orvoshoz és haza szállítani kedvencét.

– A mi kerti cicánkat nem lehet megfogni.

Nem gond, megoldjuk. Vadabb macska esetén vállaljuk annak befogását, szállítását az orvoshoz és műtét utáni visszaszállítását. A macska taxi leveszi ezt a terhet az Ön válláról.

– Macska taxit kérhetek a lakásban tartott cicámhoz is?

Természetesen. Kérésére elvisszük kedvencét az orvosi vizsgálatra és/vagy ivartalanításra, majd vissza az otthonába.

2. Kóbor cicák részére

A kinti és kóbor macskák befogása, mint az Állatjólléti Alapítványunk egyik fő szolgáltatása nagy érdeklődést és sikert hozott a magánszemélyek és társasházak, illetve cégek és telephelyek részére.

(A kép illusztráció)

Eddigi tevékenységünknek köszönhetően területenként sikerül lépésről-lépésre a túlszaporulatokat csökkenteni és az állatok “kóbor” élet minőségén is javítani. A befogás, majd az elhelyezést követően a rendszeres etetést, orvosi ellátást, féreg hajtást és oltásokat kapnak. A gazdi kereső programunknak köszönhetően pedig sikeresen tálalunk szerető gazdit cicáinknak.

Mindezeken túl, alkalmazkodnunk is kellett. Akik már valamilyen érzelmi kapcsolatot tartottak fenn a kóbor cicusokkal, nem a menhelyre szállítást látták megoldásnak. Neki javasoljuk a macskataxit, mert a nem kívánt szaporulatot ők is szeretnék elkerülni.

A befogással, az oda-vissza szállítással, ivartalanítással, orvosi ellátással kapcsolatos teendőkkel mi foglalkozunk Ön helyett.

Mit jelent a macskataxi szolgáltatás kinti „önjáró” macskák esetében?

Azt, hogy kifejezetten az állat ivartalanítását kérik tőlünk, de a menhelyre elhelyezését nem. Természetesen ezeket az igényeket is kiszolgáljuk, mint lehetőség. A „kóbor kedvenc” az életmódjának változtatása nélkül, mint ivartalanított, egészséges cica végezheti tovább a természet által rábízott feladatot, a rágcsálók befogását. Az ember-állat barátság is fennmarad egészséges körülmények között.

Tehát a kóbor kedvenc, maradhat továbbra is kóbor kedvenc, viszont ivartalanított, egészséges cicaként, végezheti tovább a természet által rábízott feladatot, a rágcsálók, befogását, és az ember-állat barátság is így fenn tud egészséges körülmények között maradni.

Összefoglalva: Az alapítvánnyal együttműködő szervezet vállalja a vadabb vagy nem kézhez szokott macskák becsapdázását (ha szükséges), orvoshoz szállítását, ahol az orvosunk elvégzi az ivartalanítást, majd a műtét után visszaszállítást a gazdához.

Ellátás minősége, és az ivartalanítás részletei.

(A kép illusztráció)

Állatorvos parterünk korszerű technikájának és eszközeinek köszönhetően az ivartalanítási műtétet követő ébredés után a cica elengedhető a megszokott környezetében. A felszívódó varratoknak köszönhetően nincs szükség varratszedésre, és gallérra sem.

A műtét után nyújtott hatású antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kapnak a fertőzések elkerülése érdekében.

A macskataxi szolgáltatásunk nem ingyenes, a lehetőségekről és az árakról az alábbi elérhetőségeken tud érdeklődni.

A cicáknál a lábadozási idő 1-2 nap.