Saját tulajdonú kutya elszállítása

Nehéz elengedni egy hozzánk közel álló kutyát, aki esetleg évek óta velünk élt, viszont olyan helyzetbe kerültünk, amiben nem tudjuk tovább gondozni kedvencünket, ebben is segiteni tudunk. Egy megfelelő állatmenhelyre  szállítjuk és segítünk  az új családot találni Neki.

Amiben fordulhatnak hozzánk (példák):

  • Költözés miatt: Ha nem viheti magával kutyáját egy másik ingatlanba, mert az kisebb, vagy nem engedélyezett ott az állattartás.
  • Haláleset: Ha elhunyt hozzátartozójának kutyája magára maradt, de Ön nem tudja magához venni az állatot, ebben az esetben is segíteni tudunk.
  • Anyagi és élettani okok: Ha kutyáját anyagi okok miatt nem tudja tovább etetni, nevelni, vigyázni rá, vagy esetleg közbejött élethelyzet változás miatt már nem maradt ideje foglalkozni vele, ami korábban volt, de nem szeretné az állatot elaltatni, illetve nem talált senkit, aki befogadná, akkor ebben is segítséget tudunk nyújtani.
  • Kezelhetetlen kutyus harapósabb, esetleg tönkretesz tárgyakat, de nem sikerült megnevelnie, és megkötni sem szeretné.
  • Ajándékba kapta a kutyát: Abban az esetben, ha ajándékba kapunk egy kutyát, nagyon örülünk neki és szeretjük. Viszont mégsem voltunk felkészülve a nevelésére, szakszerű gondozására.
  • A gyermek kérésére ajándékként: Ha örömet szerettünk volna okozni gyermekünknek egy kis állattal,aminek nagyon örült, és ahogy cseperedik a kutyus, egy idő után (ez gyermekeknél előfordul) érdektelenné válik számára a háziállat s másban keresi az elfoglaltságot, így a szülőkre vár a kutya gondozása. Ha nem voltunk felkészülve egy háziállatra, viszont az öröm nagyobb volt (ilyen gyakran előfordul) viszont nem szeretnénk elaltatni a kutyust, viszont nem találtunk neki gazdit, akkor ebben az esetben is hívhatnak minket.

Amennyiben minket választ, hogy új családot találjunk kedvencének, elszállítjuk az állatot, orvosi vizsgálat követően pedig elhelyezzük először egy állatotthonba, majd új gazdához.

1, Kutyás szolgáltatásaink


Kutyakiképzés, szocializáció, őrző-védő tréning, egyéni képzések. Nálunk a képzés házhoz is megy. Állatjóléti tanácsadás mentett kutyás gazdáknak is, mert a nem ismert időszakban nem várt problémákat hozhat. Ne vidd vissza, inkább segíthetünk!