„Tanuld, hogy Taníthasd” – Ebtartási rendezvény sorozat – a II. kerületi Önkormányzat és a Viágot Nekik Állatjóléti Alapítvány (VÁJSZ) együttműködésében.

 

A rendezvény sorozat célja: a magyarországi kutyás kúltura fejlesztése, a felelős kutyatartás népszerűsítése, a kutyatartók tájékoztatása a jogaikról és a kötelezettségeikről. Továbbá, hogy a gazdák választ kapjanak a tartással és nevelésel kapcsolatos kérdéseikre.

A rendezvényre ellátogatók találkozhatnak és kérdezhetnek az állatorvostól, kutyakozmetikustól, kutyamasszőrtől, etetési tanácsadótól, terápiás oktatótól és kutyakiképzőktől.

A rendezvényen készült fényképeket továbbra nagyon szívesen megküldjük a résztvevők kérésére emailben! 

A programot szinesíti a kihelyezett kutyasuli (Országios Munkakutya SE vizsgaközpont és kutyaiskola oktatóival), amit a kutyával érkezők kipróbálhatnak.

A gyerekek a „Felelős Kisgazdi” interaktív játékos vetélkedőn jatszhatnak (Bárka Átmeneti Kutyaotthon programja), a felnőttek a „Kutyatartói Kvíz” mérhetik fel a tudásukat. A többi állomáson a kutyával érkezőknek lehetőségük nyílik kutya masszázsra és kutya kozmetikára.

Továbi képek a 2019 év rendezvényeiről:

 

 

Egyéb kutyás cicás tevékenységeink:

 

1, Kutyás szolgáltatásaink


Kutyakiképzés, szocializáció, őrző-védő tréning, egyéni képzések. Nálunk a képzés házhoz is megy. Állatjóléti tanácsadás mentett kutyás gazdáknak is, mert a nem ismert időszakban nem várt problémákat hozhat. Ne vidd vissza, inkább segíthetünk!

2, Macskabefogás és elszállítás, ivartalanítás

Amennyiben nem kívánatos szaporulat van Önnél, vagy le szeretné adni cicáját, vállaljuk annak befogását és elszállítását!

Macska elszállítás, átvétel. Macska populáció felmérése, stratégia kidolgozása, és elszállítás, díjmentes területbejárás, feltárás, és tanácsadás.

A szolgáltatást egyaránt igénybe vehetik magánszemélyek, társasházak, telephelyek, illetve egyéb cégek is. Indokolt esetben, vagy nagyobb populáció felszámolásában csapda kihelyezés és annak ürítése. Szolgáltatásunk nem díjmentes.

Mi nem vagyunk direkt macska menhely, mi elsősorban menhelyekkel, és ideiglenes befogadókkal vagyunk kapcsolatban, és egyeztetés alapján helyezzük el az állatokat.

További cicás szolgáltatások:

 

3, Kutyakiképzés háznál


Kutyakiképzés, szocializáció, őrző-védő tréning, egyéni képzések. Állatjóléti tanácsadás mentett kutyás gazdáknak. Nálunk a képzés házhoz megy.

Miért ajánlom a háznál, vagy otthoni kutyakiképzést?

Mert sokszor tapasztaltam, hogy a gazdák szívesen foglalkoznának a kutyájuk tanításával, de nem tudnak elmenni kutyaiskolába. Ennek több oka is lehet. A munkájából kifolyólag nem tudja összeegyeztetni, nem tudja vagy meri levinni más kutya közé, vagy a gazda nem szereti a csoportos órákat, és még sokáig tudnám sorolni.

Az ilyen jellegű problémák könnyen kezelhetők, és ezért döntöttünk úgy, hogy elkezdjük a privát tanítást. Ennek lényege, hogy a gazdákkal előre megbeszélt fix napokon találkozunk. Az első nap mindig az ismerkedésről szól, ahol megismerem a gazdát, és kutyáját. Megbeszéljük az elképzeléseket, időbeosztást, és a stratégiai tervet.

Ezalatt én is látom, hogy milyen a két fél viszonya, illetve a kutya viszonya más kutyákkal, és a képzettségi szintről is kapok némi képet. Így meg tudom tervezni az ütemtervet, mert nem minden kutyával lehet egységesen haladni. Ehhez sok tényezőt figyelembe szoktam venni, de kettőt azért kiemelnék, mint például a különböző idegtípusok, vagy a fajtajelleg.

A második alkalomtól elkezdjük a tanítást, ahol elméletben, és a gyakorlatban is átvesszük a gyakorlatokat, majd a gazdával elkezdjük végrehajtani a feladatokat. A tapasztalatom az, hogy ezt a gazdák is nagyon szokták élvezni, főleg amikor jönnek az első sikerélmények is. Azon gazdák, akik gyepmesteri telepről fogadott kutyával keresnek meg, azok kedvezményt kapnak a tanítási díjból.

Tovább a kutyakiképzés háznál oldalra >>>

4, Kutyaiskola a XV.kerületben

A Világot Nekik Állajóléti Alapítvány stratégiai kapcsolatot hozott létre az Országos Munkakutya Sport Egyesülettel (OMSE). Ez a módszertan teljes mértéjben beleillik a Világot Nekik filozófiájával, ezért nem is volt kérdés, hogy létrejön egy ilyen együttműködés. A kutyaiskola mellett a Bárka Átmeneti Kutyaotthon is nagy szerepet vállal napjaink állatvédelemben.

Alapítványunk három pilléréből kettő, (az utókövetés, és a látássérült kutyák védelme) a Bárkával együtt tud működni, a harmadik pillér a tanítás pedig teljes mértekben passzol az OMSE kutyaiskolák elképzeléseivel.

A tanítási pillér immáron kibővül az egyéni oktatáson felül a csoportos képzésekkel is, amelyek nevezetesen az alábbi lehetőségeket foglalják magukba:

 • Kutyaovi és iskola előkészítő,
 • Alapfokú engedelmes csoportos képzés,
 • Haladó engedelmes csoportos képzés
 • Obedience oktatás
 • BH-VT, IBGH-IGP vizsgafelkészítés
 • Agility oktatás
 • Trükk és dog dancing alapok,
 • Nyomkövetés és szimat munkák,
 • Őrző-Védő tréning (kezdő, haladó, szolgálati tréning, versenyre felkészítés IGP),
 • „Védj Meg Tréning”,
 • Kutyanapközi,
 • Holiday Panzió,
 • Egyéni képzés

Cím: XV. Felsőkert utca és Mélyfúró utca találkozásánála Kutyás Sportpálya. Tovább a kutyaiskola oldalra >>>