Kisállat biztosítási ajánlás

Gazdaként mindnyájan ismerjük azokat a váratlan helyzeteket, amikor betegség, vagy baleset éri kedvencünket. A rémület, és a féltés mellett súlyos gondot okozhat ilyenkor az állatorvosi számla költségeinek fedezése. Ennek ellenére országunkban rendkívül kevés kisállat biztosítás létezik.

Pedig a kutyabiztosítás igen széleskörű, és véleményünk szerint minden kutyának járna, hisz nekünk, embereknek van társadalombiztosításunk, így baleset vagy betegség esetén megkapjuk a szükséges ellátást, és ezért nem kell külön fizetnünk.

Sajnos a kisállatoknak nincs TB rendszere, így baleset vagy betegség esetén nekünk, gazdáknak kell megfizetnünk az állatorvosi kezelések költségeit. A mai Magyarországon kevés biztosító társaság ajánl kisállat biztosítást, ezek is főképpen lakásbiztosítás mellé köthető kiegészítő biztosítások.

Fontos megjegyezni, hogy ha nem a megfelelő társaságnál van a lakásbiztosításunk, esetleg nem a megfelelő módozatunk van, nem tudunk hozzá kisállat biztosítást választani. Léteznek olyan kizárások is, amelyekről a gazdának nincs tudomása, és ezek csak akkor derülnek ki, amikor a biztosító elutasítja a kifizetést.

A kisállat biztosítások jellemzően az alábbi eseményekre szolgáltatnak:

  • Betegségből eredő állatorvosi kezelésre
  • Balesetből eredő állatorvosi kezelésre
  • Háziállattartói felelősségbiztosítás (idegeneknek okozott kár)

A kisállat biztosításoknál fontosnak tartjuk az orvosi ajánlást, ezért kikértük a Fővárosi Állategészségügyi szolgálat állatorvosa, Dr. Horváth Anna véleményét a témában:

„Állatorvosként dolgozom egy kutyatelepen, ahova nevével ellentétben kutyákat ÉS macskákat is befogadunk.

Sok kutya, macska kóborol az utcákon, tereken, lakótelepeken és ligetekben. Ezek egy része hozzánk kerül.

Vannak olyan lakóink is, akikre egyszerűen csak ráunt a gazdájuk, vagy belefáradt a nevelésükbe, és a róluk való gondoskodásba.

Vannak olyan állataink is, akik életük során egy pillanatra, vagy tartósan az emberektől elfordultak, és embert támadtak vagy haraptak.

Személy szerint, számomra a legfájdalmasabb „bekerülési indokok” egyike az, amikor idős kutyusok mellől meghal az ugyancsak idős gazda, és a családtagoknak vagy örökösöknek nincs szükségük többé az elhunyt négylábú barátjára…

A másik fájdalmas ok, amikor zokogva vagy könnyeiket nyeldesve mondanak le a gazdák az egészséges vagy súlyos betegségekkel terhelt barátjukról, okként az állattartás nem kevés költségét és a saját nehéz vagy kilátástalan anyagi helyzetüket hozzák fel magyarázatként.

Mi a telepen, ami csak emberileg lehetséges, mindent megteszünk, hogy ezek a kutyák, macskák mielőbb újra emberséges körülményekre és hűséges barátra találjanak örökbefogadóknál. DE…

Azt kérdezem, vajon tudatában vannak-e az állattartók annak, hogy:

Ugyanúgy, mint az életükre, a lakásukra, a házukra, az autójukra és egyéb ÉRTÉKEIKRE, a kutyájukra, macskájukra is lehet biztosítást kötni?

Annak, akinek biztosítva van az állata és az másokban kárt okoz, akkor a gazda helyett a biztosító fogja a kárt megtéríteni. Akinek biztosítva van az állata annak az állatorvosi költségek nagy részét átvállalja a biztosító.

Ehhez gyakran nincs is szükség új biztosítás kötésére, hanem a már meglévő lakásbiztosítás minimális havi összeggel kiegészíthető a legkedvesebb négylábú barátra is.

Álláspontom szerint, a kedvenc állatokra kötött kiegészítő biztosítások minden módozata hozzásegíti a kutya-macska tulajdonosokat ahhoz a felelős állattartáshoz, ami nem csak akkor teljesíthető, amikor az állatok egészségesek, jó természetűek és anyagilag kiegyensúlyozott mederben folyik a gazdik élete is, hanem akkor is felelős állattartó lehet mindenki, amikor van olyan, hogy csőstől jönnek a bajok.

Fontos megjegyezni, hogy egy kutya műtétje akár 80-90 ezer forint is lehet, nem is beszélve a lábadozási időszak alatti speciális tápokról, gyógyszerekről, ezért is fontos az, hogy kössünk a házi kedvencre biztosítást, hisz ezek nem várt költségek jelentős terhet rónak a családi kasszára.

Mindezek alapján, minden felelősen gondolkodó állattartónak a kedvenc állatokra kötött kiegészítő biztosításokat szívből ajánlom.”

Dr. Horváth Anna

Kutyás szolgáltatásaink


Kutyakiképzés, szocializáció, őrző-védő tréning, egyéni képzések. Nálunk a képzés házhoz megy.

Kutyaovi és iskola előkészítő, Alapfokú engedelmes csoportos képzés, Haladó engedelmes csoportos képzés, Obedience oktatás, BH-VT, IBGH-IGP vizsgafelkészítés, Agility oktatás, Trükk és dog dancing alapok, Nyomkövetés és szimat munkák, Őrző-Védő tréning (kezdő, haladó, szolgálati tréning, versenyre felkészítés IGP), „Védj Meg Tréning”, Kutyanapközi, Holiday Panzió, Egyéni képzés.

Macskabefogás és elszállítás

Amennyiben nem kívánatos szaporulat van Önnél, vagy le szeretné adni cicáját, vállaljuk annak befogását és elszállítását!

Macska elszállítás, átvétel. Macska populáció felmérése, stratégia kidolgozása, és elszállítás, díjmentes területbejárás, feltárás, és tanácsadás.

A szolgáltatást egyaránt igénybe vehetik magánszemélyek, társasházak, telephelyek, illetve egyéb cégek is. Indokolt esetben, vagy nagyobb populáció felszámolásában csapda kihelyezés és annak ürítése. Szolgáltatásunk nem díjmentes.

Mi nem vagyunk direkt macska menhely, mi elsősorban menhelyekkel, és ideiglenes befogadókkal vagyunk kapcsolatban, és egyeztetés alapján helyezzük el az állatokat.

További cicás szolgáltatások: