Szervezetünk egyik alappillére az utókövetés (visszakövetés) aminek célja a gyepmesteri telepről örökbefogadott kutyák utóellenőrzésének lebonyolítása.

Ez a tevekénység magában foglalja a telepről kiadott állatok tartási helyének, körülményeinek, a gazdák hozzáértésének ellenőrzését, és indokolt esetben annak javítását.

A telep korlátozott erőforrásai miatt jelenleg erre nincs kapacitás, pedig szükséges és indokolt.

Az együttműködés keretében az utóellenőrzés az alábbi módon történik:

  • Az örökbefogadás, amikor a gazda adatai rögzítésre kerülnek.
  • A telep által kiválasztott állatok kerülnek ellenőrzésre. A telep készít egy ellenőrzési listát, ezek kerülnek feldolgozásra.
  • A szervezet felveszi a kapcsolatot, és egy leegyezetett időpontban felkeresi az örökbefogadót.
  • A találkozó alkalmával ellenőrzésre kerülnek a kutya életkörülményei, és maga az állat is.
    Jelzés hiányosságokról.

Ezzel a tevékenységgel szűrni, kontrollálni lehet a törvények, illetve a helyi szabályozások betartásának tényét, illetve a gazda-kutya kapcsolatot.

A telep képet kap arról, hogy mennyire gondoskodó a család ahová került, és mennyire tartja be a gazda az állatvédelmi törvényeket.

Feltérképezhető, hogy a gazda mennyire ismeri kedvencét, illetve tudja kezelni.

Ilyen lehet például egy váratlan hanghatás (dörgés, villámlás, petárda, hangszóró, stb.) Ekkor, ha nincs megfelelő elképzelése a gazdának a szituáció megoldásáról az nem várt reakciót válthat ki az állatból.

Az ellenőrzéskor képet kapunk az állat szocializáltságáról.

A szervezet egyik alappillére a szubjektív ellenőrzési pontokra épül, és az ott feltárt hiányosságokra ad stratégiai tervet, illetve tanácsadást. Mindezt a gazda szoros együttműködésével.

Ez a többpilléres rendszer mindamellett, hogy kontrollt ad az örökbefogadás utáni időszakra, elősegíti a viszony rendezését a gazda és állata között.

Hosszabb távon ez segíti a magyarországi állattartási kultúra fejlődését, hogy egyre több felelős gazda legyen, ami hozzájárul a kutyások és nem kutyások harmonikus együtt éléséhez.

A szervezet víziója, hogy hozzátegyen a felelős állattartás javításához, hogy elterjedjen egy újfajta szemlélet az Illatos útról, ami magába foglalja a hatékony utókövetést, amellett, hogy van hová fordulnia a tanácstalan gazdának szakmai segítségért.

A túlszaporulat elleni konzultációra is van lehetőség.

Ez a hiányosság visszatükröződik a kölyök állat örökbefogadásánál is, mert azokat még nem lehet ivartalanítani.

A telepek különböző formában támogatják az ivartalanítást, de sajnos semmilyen garancia nincs arra, hogy ez meg is fog történni. A rendszer a nyomon követés keretében ezt is ellenőrizni tudja az állat fejlődése mellett.

Alapítványunkkal konzultálni lehet az ivartalanítás előnyeiről.

A kölyök kutya ellenőrzés minden szempontból több figyelmet igényel. Ilyen a sűrűbb orvosi ellenőrzés, oltások, fokozott odafigyelés a gazdától, illetve a más típusú étrend.

Ez a rendszer egy letisztult képet ad, ezzel pedig pontosabb statisztikák készülhetnek, hogy valójában hány állat van az örökbefogadónál, és milyen állapotban vannak.

Ez a rendszer felszínre hoz sok olyan problémát, hiányosságot, ami eddig nem volt látható, vagy nem lehetett igazolni.

Kutyás szolgáltatásaink


Kutyakiképzés, szocializáció, őrző-védő tréning, egyéni képzések. Nálunk a képzés házhoz megy.

Kutyaovi és iskola előkészítő, Alapfokú engedelmes csoportos képzés, Haladó engedelmes csoportos képzés, Obedience oktatás, BH-VT, IBGH-IGP vizsgafelkészítés, Agility oktatás, Trükk és dog dancing alapok, Nyomkövetés és szimat munkák, Őrző-Védő tréning (kezdő, haladó, szolgálati tréning, versenyre felkészítés IGP), „Védj Meg Tréning”, Kutyanapközi, Holiday Panzió, Egyéni képzés.

Macskabefogás és elszállítás

Amennyiben nem kívánatos szaporulat van Önnél, vagy le szeretné adni cicáját, vállaljuk annak befogását és elszállítását!

Macska elszállítás, átvétel. Macska populáció felmérése, stratégia kidolgozása, és elszállítás, díjmentes területbejárás, feltárás, és tanácsadás.

A szolgáltatást egyaránt igénybe vehetik magánszemélyek, társasházak, telephelyek, illetve egyéb cégek is. Indokolt esetben, vagy nagyobb populáció felszámolásában csapda kihelyezés és annak ürítése. Szolgáltatásunk nem díjmentes.

Mi nem vagyunk direkt macska menhely, mi elsősorban menhelyekkel, és ideiglenes befogadókkal vagyunk kapcsolatban, és egyeztetés alapján helyezzük el az állatokat.

További cicás szolgáltatások: